Digitale weerbaarheid en IV

vierkantgroenVanaf 2024 is de regelgeving met betrekking tot NIS2 verplicht voor alle essentiĆ«le organisaties. Met deze regelgeving wil men vanuit de Europese Unie onze digitale weerbaarheid tegen cybercrime vergroten en meer standaardiseren. Met de maatregelen moet er meer uniformiteit komen binnen Europa in het bestrijden van deze cybercrime. Welke organisaties als essentieel worden getypeerd is na te lezen bij het Nationaal Cyber Security Center  , maar we zouden de vraag ook andersom kunnen stellen.

Lees meer

WiFi het draadloze netwerk

vierkantoranje Wifi netwerk, we werken allemaal draadloos en het is steeds meer de standaard dat iedereen altijd en overal kan verbinden. In de trein, het restaurant de bibliotheek en ook bij jou in de zaak of organisatie ? Wat stel je beschikbaar, welke verwachtingen hebben je klanten en wat is de eigen afhankelijkheid. Voice over wifi, Domotica, de printer, en wat zijn de valkuilen.

Lees meer

Internet of Things

vierkantblauw Onder de naam Internet of Things zullen in het jaar 2017 heel veel stormachtige ontwikkelingen plaatsvinden. Innovatief is het zeker en in bepaalde mate kan het een bedrijfsvoering ook prima ondersteunen. Er liggen echter een aantal valkuilen verscholen en weet je die als bedrijf allemaal goed in het oog te houden?

Lees meer

Smartphone security

vierkantblauw De smartphone is een steeds slimmer stukje gereedschap. Wat mensen soms niet weten is wat zij daarmee in handen hebben. Bellen en gebeld worden is al lang niet meer de standaard, we hebben het om complete (kleine) computers . De meeste mesnen hebben vele verschillende apps op hun telefoon staan, erg handig en  daarmee worden de dagelijkse dingen erg gemakkelijk. 

Lees meer

Malware, Ransomware en WannaCry

  Dat een grotere groep mensen met wat duistere bedoelingen uit is op jouw gegevens is steeds meer duidelijk. Het credo dat er bij jou niets belangrijks te halen is en je voor criminelen niet echt interessant bent is al langer achterhaald. Het maakt niet zoveel uit wie je bent of wat je doet, het is schieten met een buks hagel, wie geraakt is maakt niet uit. Het is gericht op zo snel mogelijk geld verdienen en soms ook creeĆ«ren van instabiliteit.

Lees meer

  • 1
  • 2
Cookie gebruik

Deze site maakt gebruik van tracking cookies, deze worden toegepast voor analyseren van het gebruik van de website en dit gebruik te kunnen afstemmen op bezoekers. Gegevens worden geanonimiseerd gebruikt en niet gebruikt voor reclamedoeleinden.